Kaip pasigaminti kokedama: nuoseklus vadovas

Kokedama, arba japoniškas samanų rutulys, yra unikali ir akį traukianti augalų kompozicija, galinti praturtinti bet kurią erdvės, įskaitant poilsio kambarius, biurus, virtuves, vonios kambarius ar kiemus. Kokedama įgijo tarptautinį populiarumą dėl savo unikalaus grožio ir žalios ramybės prisilietimo papildo bet kokią erdvę. Padėti sukurti ir prižiūrėti savo Kokedama, mes parengėme naudingą vadovą, informaciją, ką reikia žinoti.

Ko tau reikia:

  1. Nedidelis šviežias augalas (žr. mūsų pasiūlymus žemiau, bet nedvejodami peržiūrėkite mūsų Botanicum augalų kolekcijoje daugiau pasirinkimų)
  2. Durpių samanų dirvožemis
  3. Bonsai žemė
  4. Šviežios lakštinės samanos
  5. Vanduo
  6. Špagatas

Kirtikliai kokedama augalams:

Geriausia pradėti nuo kokedamos, pagamintos iš augalo, kuris gana lengvai auga, pakenčia sausą orą ir auga lėtai. Sukulentai, tokie kaip Echeveria ir Kalėdų kaktusai, taip pat filodendrai, auksaspalviai paparčiai, paparčiai ir epifitai, tokie kaip orchidėjos ir bromeliadai, yra geras pasirinkimas pradedantiesiems.

1 žingsnis:

Pradėkite švelniai išimdami pasirinktą augalą iš vazono, būdami atsargūs, kad nepažeistumėte šaknų. Lengvai nukratykite dirvožemio perteklių, bet nereikia viso jo pašalinti. Dėl tankesnių šaknų kamuoliukų galima šiek tiek apkarpyti būtina juos suformuoti kokedamai.

2 žingsnis:

Dubenyje sumaišykite vieną dalį durpių samanų dirvožemio su viena dalimi bonsai žemės. Palaipsniui įpilkite vandens ir minkykite mišinį, kol susidarys tokia konsistencija, kuri išlaiko formą be vandens lašėjimo. Šis dirvožemio mišinys yra labai svarbus kokedamos sveikatai, užtikrinant tinkamą vandens sulaikymo ir nutekėjimo pusiausvyrą.

3 veiksmas:

Suformuokite nedidelį gauburėlį iš dirvožemio ir įdėkite augalą viduryje. Stenkitės sustiprinti ir stabilizuoti augalą su dirvožemio mišiniu. Atminkite, kad visos jūsų augalų šaknys turi būti padengtos dirvožemio kamuoliu be jokių išsikišimų. Pabandykite padaryti rutulį 2–3 cm didesnį kur baigiasi tavo šaknys.

4 veiksmas:

Padėkite drėgnas samanas ant lygaus paviršiaus ir apvyniokite aplink žemės rutulį. Šis žingsnis gali būti šiek tiek nepatogus, bet čia taip pat pradeda formuotis jūsų kokedama.

5 veiksmas:

Naudodami virvelę, apvyniokite samanų rutulį kryžminiu būdu, kad viskas būtų kartu saugiai. Virvelė ne tik išlaiko samanas vietoje, bet ir suteikia dekoratyvumo kokedama. Atlikdami šį veiksmą galite būti kiek tik kūrybingi, kurdami raštus su virvele arba laikydamiesi jos paprastumo ir kaimiškumo.

6 veiksmas:

Kai jūsų kokedama bus suvyniota ir saugi, nukirpkite visus palaidus siūlų galus arba samanų perteklių, kad ji taptų tvarkinga. Dabar jis paruoštas! Kokedamas gali būti dedamas ant dekoratyvinio indo arba pakabinti ore su virvele, suteikiant jūsų namams ar biurui nepakartojamo gamtos prisilietimo.

Kadangi sukulentai mėgsta šviesą, geriausia juos dėti saulėtose vietose, o šešėliams atsparūs kambariniai augalai, tokie kaip filodendrai, auksaspalviai ir spatifilai, geriausiai tinka vietoms, kuriose mažai natūralios šviesos.

Rūpinimasis jūsų Kokedama

Rūpinimasis kokedama yra gana paprastas. Panardinkite samanų rutulį į vandenį, kai jis jaučiasi sausas, o tai paprastai būna kartą per savaitę, tačiau tai gali skirtis priklausomai nuo drėgmės ir temperatūros tavo erdvė. Leiskite mirkti 15–20 sekundžių, tada leiskite nuvarvėti, prieš dėdami atgal į vietą. Tręškite kokedama kas kelis mėnesius skystomis trąšomis, kad jūsų augalas būtų sveikas ir klestėtų.

Peržiūrėkite mūsų augalų pasirinkimą čia: