Vasaros gėlių mados

Floristas Ahti Lyra pataria: kokios vasaros sezono gėlių tendencijos?

Sąmoningas gyvenimo būdas ir tvarus vartojimas yra svarbūs raktiniai žodžiai ir gėlių pasaulyje. Puokštės su didelėmis dekoratyvinėmis gėlėmis šį sezoną buvo pakeistos minimalistiniu ir natūralesniu stiliumi.

Pagrindinės šių metų gėlių pasaulio temos suskirstytos į keturias pagrindines kategorijas: „Žmogaus prisilietimas“, t.y šiltos žemiškos spalvos, švelnios tekstūros ir netobulos organinės formos; „Subalansuota bendruomenė“ arba ekologiškos medžiagos, natūralūs, raminantys tonai, daugkartinio naudojimo daiktai ir laukinės išvaizdos gėlių kompozicijos; „Atnaujinta era“ arba geometrinės formos, pasteliniai tonai su drąsesniais atspalviais ir „Pašėlęs regėjimas“, kuriame susitinka ryškios spalvos, metalinis blizgesys, žaismingi siluetai ir pasakiškos formos.

Kokios gėlės yra populiariausios vasarą?

Kaip ir pasirenkant spalvas, taip ir gėlių pasirinkimo atveju išlieka minimalistinis stilius ir artumas gamtai.

Prie madingų puokščių puikiai dera parko rožės, pentiniai, šiurpiniai gvazdikai, ramunėlės, varpotosios veronikos, bijūnai ir daugelis kitų mylimų sodo gėlių.

Tačiau šiemet eukalipto dominavimas traukiasi, o tarp gėlių dedamos iš gamtos surinktos šakelės, įvairios žolės, paparčiai ir alyvmedžių šakos. Žinoma, renkant augalus iš laukinės gamtos atveju taip pat naudinga pažinti augalus, kad nenukentėtų nykstančios ir gamtoje saugomos rūšys. Vasarą bijūnai sulaukia daugiausiai dėmesio, o sezonas parduotuvėse trunka nuo gegužės iki pirmųjų liepos savaičių. Be bijūnų, vasarą taip pat pagerbiama daugybė kitų vasaros gėlių, tokių kaip hortenzijos, žioveinis, kardeliai ir jurginai.

Ar vienspalvės, ar įvairiaspalvės puokštės?

Pirmenybė teikiama pasteliniams ir šiltiems tonams. Kūno spalvos, šviesiai rožiniai atspalviai ir toliau išlieka madingi - geltonos ir natūralios mėlynos bei violetinės spalvos kontrastas. Nepaisant minimalistinės išvaizdos, puokštėse naudojamos skirtingos gėlės, žaluma ir lapai, todėl puokštė traukia akį ir sužavi gavėją. Pirmenybė teikiama didesnėms, pilnesnėms ir daug gėlių turinčioms puokštėms. Labiau pageidaujamos įvairiaspalvės ir mišrios puokštės, kurios paprastai yra gana žemiškos, tarsi surištos į vieną, iš skirtingį gėlių, nuskintų tiesiai iš lauko. Netgi tradicines rožių ir lelijų puokštes sustiprina natūralios šakos ir lapai, kurios sukuria tvirtumo jausmą ir emocijas.

Vasaros vestuvės - kokios vyrauja šiuo metu tendencijos?

Šį sezoną vestuvių puokščių puošyboje svarbią vietą užima žali lapai ir augalai. Gėlės taip pat yra svarbios, bet ne iššaukiančios ir ne pirmame plane. Taip pat dekoratyvinių gėlių, tokių kaip orchidėjos atveju naudojamos minimalistinės medžiagos, kad dizainas sudarytų vieningą harmoningą visumą.

Kuo skiriasi gėlių pasirinkimas vasarą, palyginti su kitais metų laikais?

Vasaros sezonas asocijuojasi su artumu gamtai, žaluma ir auksiniais laukais, nuostabiu poilsiu gamtoje, vasarojimais sodybose ir pas senelius kaime, todėl namų sodo ir lauko gėlės sulaukia ypatingo dėmesio. Rožės su dekoratyviai atrodančiais žiedais, anturis ir lelijos šią vasarą išlieka antrame plane. Vasaros laikotarpiu, renkantis gėles, tikrai svarbu atsižvelgti į gėlių patvarumą, kad pasirinkta puokštė gražiai atlaikytų vasaros kaitrą ir saulę.

Kaip su vasaros puokšte nustebinti taip, kad pakirstų kojas:

Norint užsisakyti išskirtinę vasaros puokštę, floristas Ahti Lyra rekomenduoja pasitikėti floristu.

Taip yra daugiausia todėl, kad vasarinių gėlių tiekimas dažnai priklauso nuo oro sąlygų, todėl floristas gali tinkamai parinkti ankstyvų rytą atkeliavusias gėles. Tačiau kliento pageidavimai pasirenkant mėgstamas gėles tikrai visada laukiami, į kuriuos floristas kiek įmanoma, stengiasi atsižvelgti. „Interflora“ asortimente siūloma daug įvairių vasariškų madingų mišrių puokščių, kurias floristas kruopščiai atrenka iš lauko ir sodo gėlių pasirinkimo.

Daugiau informacijos apie „Interflora“ vasaros puokštes rasite čia.