Vestuvių puokštės

Kaip išsirinkti tinkamą vestuvę puokštę? Čia yra mūsų patarimai.

Gėlės suteikia vestuvių vakarėliui unikalumo ir padeda sukurti šventinę nuotaiką, tačiau norint išsirinkti tinkamas gėles taip pat reikia šiek tiek žinių, todėl tikrai neverta palikti gėlių pirkimo paskutinei minutei, bet atlikti namų darbus anksčiau, kuri puokštė jaunavedžiams tiktų labiausiai. Jeigu norai aiškūs, vertėtų kreiptis patarimų pas floristus.
Profesionalus floristas padeda jums susiorientuoti gėlių pasaulyje ir, atsižvelgdamas į jūsų pageidavimus ir norus, surenka gražią puokštę.

Kad gėlių pasirinkimas vyktų sklandžiai, pasidalinsime su jumis svarbiais pasiūlymais ir patarimais, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį renkantis gėles ir kaip rasti tinkamas gėles.

Kaip teisingai pagaminti vestuvių puokštes?

Tradiciškai jaunavedžių porai visada dovanojamas nelyginis žiedų skaičius, kuris laikomas nešantis laimę. Kadangi nuotakos puokštė yra svarbiausia puokštė vestuvėse, kitos dovanojamos puokštės visada galėtų būti kuklesnės, kad neužgožtų nuotakos puokštės. Todėl patartina pirmenybę teikti šiek tiek santūresnėms kompozicijoms ir švelnių spalvų tonams.

Kokios spalvos gėles rinktis?

Renkantis spalvą rekomenduojame atsižvelgti į nuotakos ir jaunikio aprangą, taip pat į bendrą vestuvių šventės stilių ir spalvų tonus. Tokiu būdu galite būti tikri, kad pasirinktos gėlės puikiai dera prie likusio interjero ir dėl spalvų skirtumo per daug neišsiskiria. Be to, verta paminėti, kad kiekviena spalva taip pat turi savo prasmę ir simboliką, į kurią taip pat reikėtų atsižvelgti renkantis gėles.

Tradiciškai raudona spalva simbolizuoja meilę, romantiką ir drąsą.

Rožinė spalva yra švelnumas, moteriškumas ir elegancija. Tačiau balta spalva yra grynumo, jaunystės, gaivumo ir ramybės simbolis. Vestuvių puokštėse pirmenybė teikiama pasteliniams ir kreminiams tonams, kurie sujungia švelnumą ir eleganciją su grynumu ir gaivumu.

Kokioms skintoms gėlėms teikti pirmenybę?

Tradiciškiausia vestuvių gėlė visais laikais buvo rožė. Rožės atrodo efektingai ir kaip skintos gėlės, puokštės viduje ir įterptos į švenines dekoracijas. Platus rožių pasirinkimas su skirtinga spalvine palete kiekvienam skoniui - nuo subtilių pastelinių atspalvių iki ryškiai raudonos. Reikia būti atsargiems tik su spygliukais, kurie staiga gali įsipainioti į suknelę, sukeldami netikėtą painiavą. Todėl patartina paprašyti floristo pašalinti spygliukus, kad būtų išvengta nepatogumų.

Be rožių, antri pagal populiarumą yra sodrūs ir kvapnūs bijūnai. Šios nuostabios gėlės su sodriais dideliais žiedais tinka dekoracijoms, taip pat papuošti nuotakos puokštę. Be to šventinė erdvė pasipildo maloniu kvapu. Taip pat populiarios smlkiažiedės rožės, elegantiškos lelijos, eustomos ir įvairios sezoninės gėlės, tokios kaip ramunės ir rugiagėlės.

Kokį vaidmenį renkatis gėles vaidina vestuvių pokylio vieta?

Gėlės turėtų atitikti vestuvių šventės vietą ir temą, todėl visada verta nurodyti detales, kai tik įmanoma, kad būtų galima pasirinkti geriausią.

Švenčiant iškilmes arčiau gamtos puikiai tinka panaudoti Įvairios naminės ir sezoninės gėlės, tokios kaip ramunės ir rugiagėlės, tačiau spalvingesnėms vestuvėms dvare labiau tinka tvirtesni variantai, tokie kaip rožė ir bijūnas. Tokiu atveju tikrai verta kreiptis į floristą, kuris padės išsirinkti tinkamas gėles.

Užsisakykite puokštę iš paveikslėlio: Mėnulio serenada.

Kuo skiriasi vestuvinės puokštės vasarą ir žiemą?

Pagrindinis skirtumas tarp skirtingų metų laikų yra gėlių prieinamumas, taigi ir jų kaina. Nors klasikinių rožių galima įsigyti ištisus metus, naudoti sezonines gėles žiemos vestuvių puokštėse gali būti sunku ir brangu. Todėl svarbu pasirinkti gėles atsižvelgiant į sezoną.

Sezoninės ramunės idealiai tinka vasaros vestuvėms, tačiau žiemą galėtumėte rinktis, pavyzdžiui, rožes. Spalvingos tulpės ir ryškūs narcizai, gerberos ar įspūdingi bijūnai yra puikus pasirinkimas pavasario vestuvėms.

Kaip gimsta Interflora vestuvinės puokštės?

Visos Interflora puokštes su didele meile ir atsakingumu yra pagamintos mūsų floristų, norit suteikti jūsų renginiui išskirtinumo, džiaugsmo ir neišdildomų įspūdžių. Kiekvienas renginys ir sukaktis yra ypatingi, kaip ir kiekviena rankų darbo puokštė.

Susipažink su Interflora puokštėmis: Interflora vestuvių puokštės

Naudota literatūra: